Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige kerriekip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
50 gr boter
350 gr reepjes kipfilet (licht ingevroren)
1 teentje knoflook uit de pers
1 prei in schuine ringen
150 gr champignons in plakjes
350 gr bloemkoolroosjes
1 1/2 dl kippenbouillon
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
het sap van 1 sinaasappel
100 gr verse roomkaas
50 gr geroosterde cashewnoten

Bereiden

Snipper de ui, fruit hem in de boter en neem de ui uit de pan.
Bak de kipfiletreepjes in het bakvet bruin.
Voeg de uitjes weer toe en bak ze al omscheppend 5 minuten met de
knoflook, de prei, de champignons en de bloemkoolroosjes.
Voeg dan de kippenbouillon, de kerrie, de gembersiroop en het
sinaasappelsap toe.
Snijd de roomkaas in blokjes, verdeel die erover en laat het gerecht met
het deksel op de pan nog 15 minuten pruttelen, zodat de kaas smelt.
Roer alles om en schep er tot slot de geroosterde cashewnoten door.
Garneer met de geknipte bieslook.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde kip met kruiden en citroen
Roergebakken knoflookgroenten met gerookte kipreepjes
Kip op z‘n Marokkaans
Kip met groenten
Loempia‘s II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes